Gjør lynkarriere i Ølen Betong

03.05.2021
Lovise Amanda Hundeseid stilte på digitalt intervju da hun ble kontaktet av Næringsforeningen.
- Det er ikke alltid bedriftene vet de trenger deg, så det er viktig å være litt frampå, sier den 26 år gamle HMSK-lederen.
 
26 åringen Lovise Amanda Hundseid begynte nettopp i stillingen som HMS- og Kvalitetsleder for Ølen Betong. For 5 år siden begynte hun karrieren som trainee – på litt uvanlig vis.

Etter utdanningen som HMSK-ingeniør på Høgskulen på Vestlandet, valgte hun en oppsøkende tilnærming til jobbsøkingen.

- Når jeg skulle finne meg jobb så jeg ikke på stillingsannonser, men heller på hvilken bedrift jeg kunne tenkt meg å jobbe i, forklarer hun. Det er ikke alltid bedriftene vet de trenger deg, så det er viktig å være litt frampå, sier den 26 år gamle HMSK-lederen.

Hun kontaktet Ølen Betong og ble ansatt et halvt år før studieslutt. Nå overvåker hun HMS-arbeidet i betong-giganten med 250 ansatte.

Ser du på deg selv som ambisiøs?

-Vet ikke. Jeg har vel alltid vært målrettet på hva jeg vil, og er veldig opptatt av å gjøre ting skikkelig. HMS er et viktig arbeid hvor en er med og påvirker til forbedringer i en virksomhet. Det går på sikkerheten til de ansatte, trivsel og arbeidsmiljø, miljøet på kloden vår, effektivitet og kvalitet i arbeidet osv. Det er et arbeid som gir positive ringvirkninger for det meste i bedriften, og er engasjerende å være en del av.

Hva blir dine viktigste arbeidsoppgaver fremover?

- Å ivareta sikkerheten og helsen til de ansatte vil alltid være min viktigste jobb. Vi skal forebygge skader og sørge for at alle er både trygge og trives når de er på jobb. Ytre miljø arbeidet er jo også et veldig høyt fokusområde nå. Vi jobber kontinuerlig med å se på hvordan vi kan forbedre våre prosesser for å redusere det totale CO2-avtrykket fra virksomheten vår. Dette omhandler blant annet å se på råvarer, produksjon og transport, sier hun.
 

Jordnær tilnærming


Hundseid er født og oppvokst i Etne. Nå har hun bygget hus og bosatt seg med samboeren – i hjembygda.

-Ja, jeg er jo vokst opp på gård, så du kan jo si jeg har en jordnær tilnærming til både naturen og livet. Det har kanskje formet måten jeg tenker på, sier hun.

Hun skildrer en bransje som stadig endrer seg – spesielt i tråd med stadig økende krav om bærekraft.

- Ølen Betong er en bedrift som ser nytten og viktigheten av bærekraft, og bruker ressurser og kompetanse på det arbeidet. Det er spennende og engasjerende å være en del av.
 
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund