Historisk børsnotering

20.10.2021
Autostore-sjef Karl Johan Lier ringer med bjella og feirer børsnoteringen i formiddag (Foto: Marius Beck Dahle)
Nedre Vats er havnet på den internasjonale stjernehimmelen

I dag, onsdag 20. oktober 2021 klokken 09.00. kunne administrerende direktør Karl Johan Lier ringe i den berømte bjellen og juble over den største børsnoteringen siden oljegiganten Statoil - nå Equinor - gikk på børs i 2001.

Autostores markedsverdi ved børsnotering er på 103 milliarder kroner. Til sammenlikning var børsverdien til Statoil 149,3 milliarder kroner i 2001.

– Det blir den største noteringen på 20 år og den nest største gjennom tidene i Norge, bekrefter Oslo Børs' kommunikasjonssjef Catherine Lorvik Segerlund til Nettavisen Økonomi.

Det blir også den nest største noteringen på Euronexts markeder så langt i år, kun slått av noteringen av Universal Music Group i Amsterdam. Universal hadde en markedsverdi ved børsnotering på 33,5 milliarder euro - eller rundt 327 milliarder kroner.

Det norske robotselskapet har hatt enorm suksess, og har store navn som Siemens, Puma, Lufthansa og Gucci på kundelista. I april kjøpte det japanske gigantfondet Softbank 40 prosent av Autostore for over 23 milliarder kroner.
Milliardær og gründer Jakob Hatteland solgte «enhjørningen» Autostore i 2017 til investeringsselskapet EQT, etter å ha bygd opp selskapet sammen med  Ingvar Hognaland siden 1996.
I 2019 solgte EQT seg ned til en pris som verdsatte Autostore til 16 milliarder kroner, som var fire ganger mer enn kjøpsprisen noen få år tidligere. Siden har selskapets verdi økt med over 500 prosent. 
Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund