Inspirerer jenter til å velge teknologi 

08.02.2022
Jenter fra Tysværvåg skole som deltok på Girl Tech Fest. De tre jentene i midten som holder på premien, Lego Mindstorm, utgjør gruppen som vant konkurransen.
CGI sitt STEM-program inkluderer koding, bærekraft og robotisering 

IT-firmaet er en av arrangørene av Girl Tech Fest som arrangeres hvert år. Jenter på 5. klassetrinn inviteres til en festdag full av koding, teknologi og læringsglede. 
 

- Dessverre er det altfor få jenter som interesserer seg for teknologi. Interessen for dette utvikles normalt i ung alder, og det er vanskelig å vekke den hos jenter etter fylte ti år. Per i dag er kvinneandelen på IT- og teknologistudier og –arbeidsplasser i Norge rundt 20%, og vi håper at vi ved å fange oppmerksomheten til jenter i ung alder klarer å skape positive endringer oppover i systemet på lang sikt. Fremtiden trenger flere kvinnelige teknologer, og da er det viktig å vekke interessen tidlig, sier prosjektleder Bergitte T. Andersen i CGI. 
 

På forrige Girl Tech Fest arrangerte de en konkurranse for jentene som deltok. Gjennom STEM-programmet til CGI lagde gruppene roboter. Vinneren ble kåret før jul, men premieoverrekkelse måtte utsettes pga restriksjoner. Vinneren ble Tysværvåg skole, og premien var en Lego Mindstorm.  
 

– Vi har stor tro på at flere jenter velger teknologisk utdanningsretning når de har deltatt på interessante og lærerike samlinger som Girl Tech Fest i 10-års alderen. Det gir positive assosiasjoner til et veivalg som til nå har vært altfor mannsdominert, sier Andersen.  
 

- STEM (Science, Technology, Engineering and Math). 
- Girl Tech Fest er et nasjonalt initiativ for å inspirere jenter til å velge teknologi.  


Bergitte T. Andersen, prosjektleder i CGI

Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund