Lervik Ur med sitt beste år

10.03.2021
Foto: Grethe Nygaard
Klokketuristene toppet omsetningen
Produsert av


Herved er et nytt ord lansert: klokketurist. At ganske mange la norgesferien i 2020 til Haugesund, kan muligens skyldes at de hadde et ærend på Lervik Ur. Fjoråret var tidenes beste for Lervik Ur som for tiden har venteliste på de mest populære Rolex-klokkene. Nå lanserer butikken en slags “svitsj-ordning” for dem som ønsker å bytte ut klokka etter 3 år.

Lervik Ur sin målsetning er fremdeles å være annerledes, spennende og internasjonal. Men de ønsker også å være en lokal butikk som blir brukt av folk på Haugalandet. Så havner du på ventelisten for å sikre deg en av de mest populære sportsmodellene til Rolex, er det absolutt ingen ulempe å bo i nærheten.

– Vi sender ikke Rolex-klokker av høy verdi i en postpakke. Og med reiserestriksjoner som er for tiden, er det ikke alle som har mulighet til å ta turen, forteller Rolf Terje Lervik, innehaver og daglig leder av Lervik Ur.

Så for tiden har dere ventelister?

– Ja, når etterspørselen er større enn produksjonen blir det ventelister. Det er spesielt sportsmodellene til Rolex til herrer det er ventelister på. Men mange benytter også anledningen til å handle seg en brukt klokke, som vi også selger. Andre velger en annen flott klokkemerke, fra vårt store sortiment, som for eksempel Omega, Breitling og Zenith, sier Rolf Terje Lervik.

 

Klokketurister


I sommer besøkte folk fra hele landet klokkebutikken i Haraldsgata. Rolf Terje Lervik sitt inntrykk er at mange av dem la ferieturen til Vestlandet og besøkte de tre Rolex-butikkene i Stavanger, Bergen og Haugesund før de bestemte seg. Mange av dem valgte utvilsomt å handle sin nye Rolex på butikken i sildabyen. Hva tror du er grunnen til det?

– Vi har en god markedsposisjon i Norge – opparbeidet over 60 år og med et verksted i ryggen her i Haugesund som er helt i verdensklassen. Vi har internasjonale og dyktige urmaker fra Norge, Qatar og Frankrike. De spesialister på Rolex, Omega og Zenith, som er blant de mest eksklusive klokkemerkene i verden. Vi var tidlig ute med nettbutikk og har en solid Instagram-konto med mange følgere. Vi har vært autorisert Rolex-forhandler siden 1986, men fører også de fleste store  klokkemerkene. Og at den generelle klokkeinteressen er stor for tiden, er det ingen tvil om. Det kan en også se bare her i vårt eget distrikt med flere som designer og produserer klokker. Bruvik er et av merkene vi fører i butikken, sier Lervik.

 

God julehandel


Desember er tradisjonelt sett en god måned for Lervik Ur og i 2020 var den ekstra god. Da de stengte dørene før juleferien, var det bare 4 Rolex-klokker igjen.

– Så ingen tvil om at det lå mange fine klokker under juletreet både her på Haugalandet og andre steder i landet, sier Rolf Terje Lervik som i tillegg til Rolex og Bruvik også fører klokker blant annet fra Tag Heuer, Omega, Zenith og Seiko.

 

Tredje generasjon


Rolf Terje Lervik er tredje generasjon som driver butikken og tok over driften i 2018 etter faren Knut Lervik. Butikken ble åpnet av bestefaren Rolf W. Lervik i Haugesund i 1961. I dag jobber også kona til Rolf Terje i butikken og datteren på 10 år er med så ofte hun kan.

– Jeg var vel aldri i tvil om at jeg en dag ønsket å overta. Utdannet meg til urmaker og kan skilte med de rette papirene. Samtidig har vi vært heldige og fått tak i svært dyktige fagfolk slik at verkstedet vårt kan utføre alle typer jobber, sier Rolf Terje Lervik og skryter av de dyktige medarbeiderne i butikken og verksted.

For noen år siden valgte de å skille ut verkstedet fra butikken i Haraldsgata. Mest fordi de 4 urmakerne på verkstedet ikke skulle forstyrres av butikk driften.

– Verkstedet kan i prinsippet ta imot oppdrag fra hele Norge og har god ordreinngang. Det er absolutt en viktig del av forretningen, sier Lervik som ikke legger skjul på at han også han var bekymret da de måtte permittere noen av de 14 ansatte.

– De butikkansatte som var i permisjon var tålmodige og det er godt å ha det flinke salgsteamet tilbake i arbeid igjen. Heldigvis bedret alt seg i mai, og vi opplevde den beste sommeren noensinne. Skal ikke se bort ifra at noen har investert i en ny klokke istedenfor å dra på en kostbar ferie, smiler han.

 

Ny bytteordning


Mange kjenner nok til svitsj-ordnin gene som er for mobiltelefon. Nå har Lervik Ur satt i gang TID – en Leie-Bytte-Eie-ordning for klokker. Den går ut på at du kan kjøpe en klokke gjennom en finansieringsordning og betale et fast beløp hver måned. Etter 3 år har en mulighet for å bytte inn klokka i en nyere modell.

– Mange ønsker å være oppdatert med den siste modellen og denne ordningen er en utmerket mulighet til ak kurat det. Vi har allerede opplevd stor interesse for ordningen og mange har inngått en slik avtale med oss, forteller Rolf Terje Lervik.
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund