Longship blir ny eier av Westcon Power & Automation.

23.03.2021
Salget vil ikke medføre endringer i drift eller forretningsmodell  
Kjøper 100 prosent av aksjene i Westcon Power & Automation (WPA) fra Westcon Group
Salget skjer som et resultat av en gjennomgang av den strategiske retningen i Westcon i forbindelse med det pågående generasjonsskiftet i konsernet. Det kommer frem i en pressemelding. Fondet forvaltes av det norske private equity-selskapet Longship, som har spesialisert seg inn mot mellomstore norske vekstselskaper.

-WPA har hatt en kraftig vekst med sin spesialisering innen elektrifisering og automatisering av fartøy. Enheten står på egne ben og vi mener selskapet har de beste utviklingsmuligheter mot den maritime og industrielle næringen som en uavhengig aktør til Westcon Group. Longship er et frittstående investeringsmiljø med et dyktig team som skal utvikle selskapet videre nasjonalt og internasjonalt, heter det i en pressemelding.

Longship har latt seg imponere over WPAs kompetanse og tilnærming til mulighetene i det grønne maritime skiftet, og er opptatt av å støtte den videre veksten.

-Vi gleder oss over dagens nyhet! For våre kolleger og våre kunder vil eierskiftet innebære spennende muligheter når vi skal styrke vår allerede sterke posisjon. Det vil ikke medføre noen endringer i driften eller vår forretningsmodell mot markedet, sier CEO Gunnvald Mortvedt i WPA

 
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund