Mitt Italia: La dolce vita

18.06.2021
Les sommerens oppskrift fra næringslivsmagasinet her!
Dette er en sitron og bringebærkake jeg lagde til morsdagen i 2021, så denne kaken er kreert til min mor. Den inneholder en frisk og syrlig sitronkrem, en luftig kakebunn og det hele toppes med pisket mascarpone og bringebær. Rundt kaken pyntes det med fingerkjeks/ ladyfingers.

La dolce vita - Det søte liv 1 kake - 20 cm form

 

Dag 1: Bunn:


4 egg
125 gr sukker
125 hvetemel
1 ts bakepulver
Zest/ revet skall fra en halv økologisk sitron
1) Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.
2) vend inn siktet mel og bakepulver. Rør forsiktig inn zest/ revet sitronskall.
3) ha kakerøren i en kakeform på 20 cm. Stek på 160 grader i ca 35- 40 minutter.
4) ta kaken ut av formen. Avkjøl på rist.
5) når kaken er avkjølt pakker du den inn i plastfolie og legg i kjøleskap til neste
dag.
 

Sitronkrem:


1,5 dl sitronsaft av økologisk sitron
3 store egg
125 gr sukker
1 ss maizena
75 gr smør i terninger
1/2 vaniljestang
Zest/ revet skall fra 1 økologisk sitron

Kok opp sitronsaft sammen med fint raspet skall fra sitron og vaniljestang. Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrø. Tilsett både vaniljefrø og vaniljestang i gryten. Viktig at en kun bruker det ytterste fra skallet på sitron, den hvite delen av skallet er bittert og smaker ikke særlig godt. La den avkjøle litt fordi den må ikke koke når du heller i eggeblandingen. Bland sukker og maizena i en bolle og pisk inn egg.

Hell i den varme sitronsaften mens du rører kraftig. Den varme sitronsaften vil nå jevne eggeblandingen. Hell over i en kasserolle. Kok opp mens du rører kraftig. Trekk fra varmen og rør godt i ett minutt. Avkjøl litt. Visp inn smør, puljevis.

Du har nå fått en smidig sitronkrem. Sil kremen gjennom en fin sikt for å fjerne rester etter sitronskall og vaniljestang. Sett i kjøleskap. Når sitronkrem er avkjøltdekker du den med plastfolie. Ha 2 ss sitronkrem i en egen skål, denne skal brukesi mascarponekrem som topping på kaken.
 

Dag 2: Sitronkrem del 2, som fyll i kaken:


5 dl kremfløte
Pisk 5 dl kremfløte stiv. Krem skal være fast men ikke pisk den for mye. Vend sammen pisket kremfløte og sitronkremen du lagde dagen før. Bruk en slikkepott og vend kremen forsiktig inn.
 

Pisket mascarpone, som topping på kaken:


300 gr mascarpone ost
1 dl kremfløte
2 ss sitronkrem

Pisk mascarpone stiv i en kjøkkenmaskin. Blandndenne sammen med 2 ss av sitronkremen og 1 dl pisket kremfløte. Dette skal brukes på toppen av kaken.

Sett sammen kaken.
Jeg bruker 600 gram bringebær til fyll og topping til kaken. Som pynt rundt kaken bruker jeg en stor pakke fingerkjeks/ ladyfingers.

Del kaken i tre deler. Legg bunnen på et kakefat. Legg på et godt lag sitronkrem og bringebær. Legg bunn nummer to på. Legg på et nytt lag sitronkrem og bringbær.

Legg på toppen. Press kaken litt lett ned for å få den jevn. Bruk en kniv eller slikkepott for å smøre krem i et tynt lag rundt hele kaken. Pisket mascarpone legges på toppen av kaken. Smør forsiktig utover og fordel kremen jevnt. Pynt med bringebær. Legg de tett på toppen av kaken.

Pynt kaken med fingerkjeks. Press de lett inntil kanten rundt kaken. Dryss på litt nyrevet skall fra økologisk sitron på toppen av kaken rett før servering. En kan også pynte med litt mynteblader om en ønsker.

Buon appetito!
Jobb & næring
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund