Nyslått prisvinner har nok å gjøre

18.06.2021
- Aldri opplevd at det har vært så travelt over så lang tid
Daglig leder i Førre Trevare AS, Birger Førre, har ikke opplevd større varig trøkk på de drøyt 40 årene han har jobbet i bedriften. Pandemien har mye av skylden. 

– Penger som tidligere ble brukt på dyre reiser, blir nå brukt på oppussing og oppgradering. Mange utfører fasadeendring for å modernisere uttrykket på boligen, og vinduer er en veldig viktig del av dette, sier Førre.
 
Det går som det suser, og på toppen av alt ble Førre Trevare AS nylig tildelt «Det gyldne sagblad». Prisen deles ut til den bedriften som har utmerket seg mest i løpet av året før. Kriteriene er mange og omfatter blant annet markedsføring; å finne nye måter å nå frem til nye og eksisterende kunder på, kompetanseheving av ansatte og samarbeid på tvers med konkurrenter. 

– Det er rundt 300 bedrifter som potensielt kan få prisen. Kandidater foreslås av andre, og denne gang var det 9 bedrifter som ble grundig sjekket i noen måneder. I juryen sitter blant annet Innovasjon Norge, så det er jo tyngde bak prisen, forteller en tydelig stolt Førre.


En glad prisvinner tar i mot prisen "Det gyldne sagblad". Foto: Alf-Einar Kvalevåg

Barkebiller og råstoff
Vindusprodusenten har foreløpig ikke merket altfor mye til barkebillenes herjinger. 

– Det er et voldsomt press på eik, men furu går foreløpig greit. Vi må lete etter andre dimensjoner, og det fører igjen til mer bearbeiding. Ellers opplever vi jo prisstigninger. 

Barkebiller er ikke den eneste skyen i horisonten. 

– Mangelen på råstoff til maling- og lakkproduksjon er bekymringsverdig. Etter at Trump stanset all eksport er det i grunn kun én fabrikk i Asia som fortsatt leverer råstoff til produksjon av kvalitetsmaling. Det er ikke krisestemning enda, men det kan bli det. For tiden er det 23% prisstigning, forklarer han. 

Gode tider, men ikke helt bekymringsfritt, med andre ord. – Det er viktig å fokusere på det som virker, å glede seg over det, men også å være fremsynt og forberedt på ting som kan komme, fastslår en travel og stolt Førre. 
Bygg & Anlegg
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund