På rundebords-konferanse med Korea

27.04.2023
Fra rundebordskonferansen med Korea i Oslo. Leder Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, til høyre i bildet. 
Haugaland Næringspark møtte denne uken Koreas næringsdepartement og største batteriaktører sammen med Beyonder.
KOTRA Stockholm har arrangert GP Nordic Battery Day siden 2021. I mars ble den holdt som en del av INTER BATTERY i Seoul, og nå 24.–25. april ble den holdt for Norge og Sverige i Oslo i samarbeid med Innovasjon Norge og Invest in Norway. Korea og Norge er de ledende landene innen sekundær batteriindustri, og i Oslo ble det derfor arrangert en rundebordskonferanse for de to landene. Målet er å bidra til å nå et karbonnøytralt samfunn og oppnå bærekraftig økonomi gjennom tett samarbeid.

Korea stilte med representanter fra næringsdepartementet i tillegg til de største industriaktørene fra batteriverdikjeden, mens statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Odd Steinar Viseth representerte den norske regjeringen. De viktigste norske batteriaktørene var invitert til rundebordskonferansen, og i tillegg til Beyonder og Haugaland Næringspark, deltok også Battery Norway, Morrow Batteries, Freyr og Vianode.


På rundebordskonferanse: Direktør i Invest in Norway, Finn Kristian Aamodt sammen med daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld

– Beyonder presenterte sitt imponerende batteriprosjekt, og hvordan de ser etter samarbeidspartnere, blant annet på leverandørsiden. Vi fikk også presentert Haugaland Næringspark på en god måte, og vist hvordan vi jobber med å tiltrekke oss aktører som ønsker å satse i Europa. Vi har god plass og er tett på hele verdikjeden, med kort vei både til Sverige og resten av Europa, forteller daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld.

Det viste seg at flere av de koreanske storkonsernene kjente godt til Haugesund og Haugalandet etter samarbeid innen shipping og offshore.

– Vi er hatt god dialog med asiatiske interessenter allerede, og opplever så absolutt at de ser til Europa, og til Norden og Norge. De ser at batteriindustrien er et viktig satsningsområde for EU og Norge, at vi har mye industri de kan levere til, men også at de kan være en del av hele den europeiske verdikjeden. Da står vi i Haugaland Næringspark sterkt, med sentral beliggenhet, store arealer, ferdig logistikk, tilstrekkelig med kraft og nærhet til store industriaktører. Vi ser frem til videre dialog, sier Fjeld.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund