SEAM med fornyet tillit fra Eidesvik – inngår tre nye avtaler

03.09.2021
Otto Koch, Chief Operation Officer i SEAM. Foto: SEAM
- Ingenting er bedre enn fornyet tillit fra en fornøyd og viktig kunde
 SEAM har i løpet av sommeren signert tre individuelle kontrakter med Eidesvik. Kontraktene, som innebærer levering av hybridpakker til tre Eidesvik-skip, føyer seg inn i rekken av et langvarig samarbeid mellom vestlandsbedriftene.
 
- Ingenting er bedre enn fornyet tillit fra en fornøyd og viktig kunde. Vårt kundeforhold med Eidesvik går langt tilbake – og i sin tid var det på deres “Viking Energy” vi leverte vår aller første hybridpakke. Derfor er vi ekstra stolte over å kunne fornye samarbeidet gjennom tre ytterligere kontrakter, sier Otto Koch, Chief Operation Officer i SEAM i en pressemelding.
 
SEAM, som tidligere i år skiftet navn fra Westcon Power & Automation, har tidligere levert hybridpakker til tre av skipene Eidesvik opererer i dag: “Seven Viking”, “Viking Avant” og nevnte “Viking Energy”. I hybridpakken inngår automasjon- og kraftsystemet e-SEAMatic BLUE og batterisystem. De nyingåtte avtalene gjelder levering av hybridpakke for skipene “Viking Prince”, “Viking Lady” og “Acergy Viking”. 
 
- Reduksjon av drivstofforbruk og utslipp er en sentral del av Eidesviks strategi, og helt siden 2006 har vi hatt en aktiv rolle i utviklingen av batteriløsninger for skip. Vi har hatt et tett samarbeid med SEAM i mange år, og vi ser fram til å fortsette dette, sier Jan Lodden, Chief Operation Officer i Eidesvik.
 
“Acergy Viking” opererer innen havvind og skal seile fast seks år fram i tid for fornybargiganten Siemens Gamesa Renewable Energy. SEAM håper på å lande flere kontrakter innen havvind i kommende fremtid. 
 
- I SEAM har vi en uttalt strategi om å levere mot den type fartøy. Havvind er et spennende marked i vekst – og det kommer til å bli et stadig større behov for nullutslippsfartøy som betjener offshore havvindparker. På denne måten bidrar vi til en grønnere energiproduksjon, sier Koch.  
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund