Sparer store beløp og øker aktiviteten

02.10.2023
Grensekontrollstasjonen på Husøy. Foto: Karmsund Havn
Med reduserte gebyr for grensekontroll av fiskefor, sparer mange aktører store summer og en øker aktiviteten i Karmsund Havn.
Karmsund Havn har over lang tid arbeidet med Mattilsynet for å redusere gebyrsatsene for grensekontroll av fiskefor i storsekk. Nå har endelig Landbruksministeren tilpasset nytt gebyr til skipslaster. Dette betyr at for et lass på 1500 tonn får en over 100 000.- kr i reduserte kostnader for brukeren av grensekontrollstasjonen. Dette er av avgjørende betydning for fremtiden til grensekontroll på Husøy, og at en kan flytte kontrollen fra Danmark.

"Vi har hatt veldig god hjelp i saken av stortingsrepresentant Terje Halleland, som har jobbet iherdig for å få redusert gebyret. Han har holdt trykket oppe, og har blant annet sendt spørsmål til statsrådene Borch og Pollestad om utfordringen. Vi er svært takknemlig for at Halleleand har engasjert seg så sterkt, han har vært helt avgjørende for at vi har fått gjennomslag i denne saken", sier Tine Osmundsen i Karmsund Havn.

"Dette vil ha en enorm betydning for den lokale grensekontrollstasjonen, og vil gi ytterligere aktivitet over Haugesund Cargo Terminals", sier Osmundsen. Dette vil ifølge Osmundsen spare mange aktører for lengre seilingsdistanse når en nå slipper å gjøre kontrollene i Danmark og dermed sparer mange aktører altså mye tid, drivstoff og ikke minst penger på lavere gebyrer.


Mer bærekraftig seilingsdistanser med bruk av Husøy som grensekontroll
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund