Startet for seg selv under pandemien

12.10.2022
Kjellaug Rasmussen. Foto: Karina Lange
Nå søker hun investorer og deltar på Startup Weekend for å bli en bedre ‘pitcher’
Midt under pandemien valgte Kjellaug Rasmussen å si opp jobben i Barnevernet og starte for seg selv. Hun har nemlig en sak hun brenner for.

-1 av 4 personer i Norge har et problematisk forhold til mat. I andre land har behandlingsmetodene utviklet seg, men vi henger etter, sier Rasmussen, som har bakgrunn som antropolog.

Hun tilbyr nettbasert kurs og veiledning for folk med overvektsproblematikk. At hun ikke er ernæringsfysiolog, mener hun er en fordel.

-I stedet for å ha fokus på maten, så har jeg en mer rasjonell tilnærming. Først kartlegger vi årsaken bak problemene. Deretter jobber vi med følelsene for å reparere relasjonen vi har til mat, forklarer hun og viser til sin noe selvforklarende nettside diettfri.no.
 

Søker nettverk


Rasmussen skal delta på Techstars Startup Weekend 21-23. oktober. Hun gleder seg til en helg med fullpakket program.

-Som gründer gjør jeg alt selv og har på meg alle hattene samtidig. Når er jeg i tillegg på jakt etter investorer. Da må jeg bli enda bedre på å «pitche», forklarer Rasmussen.

-Techstars Startup Weekend er et 54 timers arrangement for personer som er nysgjerrige på oppstartsmiljøet og vil lære mer om hvordan man utvikler et produkt fra idé til noe som kan selges. På fredagen begynner deltakerne med pitching, før de går videre i grupper og jobber med brainstorming, utvikling av forretningsplan og enkel prototyping. På søndagen presenteres ideen til en jury fra store lokale bedrifter. Under arrangementet lager deltakerne grupper og samarbeider med likesinnede. Alle lag får en mentor, samt tips og triks fra lokale ledere og gründere, står det på nettsidene til Techstars Startup Weekend Haugesund.

Hun ser også frem til å utvide nettverket sitt. Samhandling med andre gründerspirer har tross alt motivert henne gjennom oppstartsfasen av bedriften.

-Da jeg startet for meg selv under pandemien kom jeg i kontakt med andre gründerkollegaer på nett. Jeg er så glad jeg kom i kontakt med dette miljøet. Jeg tror faktisk ikke jeg hadde greid dette uten dem, sier hun.
Gründer
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund