Sysco fusjonerer

31.08.2021
CEO i Cegal, Svein Torgersen og CEO i Sysco, Dagfinn Ringås,  mener fusjonen gir internasjonal styrke og gjennomslagskraft 
Blir global teknologikjempe!
Haugesund-selskapet SYSCO fusjonerer med Stavanger-selskapet Cegal og blir en global teknologikjempe som favner hele energibransjen. Sammen skal vestlandsselskapene være en sterk bidragsyter for å drive frem det grønne skiftet. 

SYSCO ble etablert i Haugesund i 2004. Siden har selskapet vokst kraftig år etter år. Fra den spede starten med 4–5 ansatte og noen få millioner i omsetning, teller selskapet i dag over 250 ansatte fra 20 land og 500 millioner i omsetning siste år. Nå slår SYSCO seg sammen med Cegal, som ble etablert i 2000 i Stavanger. 

– Nå blir vi en global teknologikjempe, men vi vil fortsatt ha sterk lokal tilhørighet til Haugesund. Kontoret vårt på Stølsmyr skal bestå, og vi blir enda sterkere på Vestlandet når vi slår oss sammen med Cegal, sier Dagfinn Ringås, CEO i SYSCO. Han blir også CEO for det nye sammenslåtte selskapet.

– Energi-industrien har et stort behov for å løse helt nye utfordringer slik at de kan levere energi på nye og bærekraftige måter, og dette grønne skiftet gjør at det investeres enormt i teknologitransformasjon. Både Cegal og SYSCO har allerede lang erfaring med digitalisering og modernisering med kunder i denne sektoren. Sammen styrkes vårt bidrag her betraktelig, sier CEO i Cegal, Svein Torgersen.  
 
– Vi skal være tydelige på hva vi driver med; programvare, konsulenttjenester i verdensklasse, samt leveranse av sikre og stabile skytjenester. Slik blir vi en sterk bidragsyter for å drive frem det grønne skiftet, samtidig som vi også vil håndtere andre industriers utfordringer, tilføyer Ringås.   
 
En driver av det grønne skiftet 
– Tradisjonelt har Cegal vært en viktig teknologileverandør for den internasjonale olje- og gassektoren. Transformasjonen av denne sektoren og dreiningen mot fornybare energikilder skjer nå i en rasende fart. Der er teknologi nøkkelen til suksess. SYSCO har en sterk posisjon blant vannkraftprodusenter og nettselskaper. Sammen skalerer vi for større kunder, nye og større utfordringer og leveranse av helhetlige løsninger for den internasjonale energibransjen, sier Torgersen.  

– Svært mange kunder ønsker seg mer lettfattelig og moderne programvare. Samtidig har de behov for hjelp med integrasjon, håndtering og analyse av store datamengder, samt sikker og effektiv drift og overvåking. Sammen med Cegal blir vi en sterk aktør som vil levere industrielle og spesialiserte produkter og tjenester på disse områdene, sier Ringås. 
 
Fornøyd med match og størrelse 
Torgersen trekker frem at SYSCO og Cegal er en god match. 
– Vi har begge vårt utspring i Norge og er god etablert her, og på flere lokasjoner internasjonalt. I tillegg deler vi de samme verdiene. Både Cegal og SYSCO opplever sterk vekst, vi er velkjent i markedet og har et godt rykte hos kundene, sier Torgersen. 

– I tillegg kompletterer våre programvareløsninger og konsulenttjenester hverandre, og begge selskapene har tung domenekunnskap. Selv om vi begge fokuserer på energibransjen er kundemassen i liten grad overlappende, tilføyer han. 

– Fusjonen vil gi oss internasjonal styrke og gjennomslagskraft ved at vi nå posisjoneres for å bli en global aktør og en solid og profesjonell teknologipartner for våre kunder. Samtidig vil vi være små nok til å beholde smidighet, fleksibilitet og nærhet til kundene. Vi styrker mangfoldet ytterligere, knyttet til blant annet erfaringsbakgrunn, kjønn, alder og kultur. Dette er grunnlaget for en dynamikk og et arbeidsmiljø som er positivt og gir energi. På denne måten er vi en attraktiv arbeidsplass for de kloke hodene som skal løse fremtidens utfordringer, tilføyer Ringås. 

Selskapet fortsetter også med etablert, norsk eierskap: et investorkonsortium ledet av investeringselskapet Norvestor bestående av Argentum, Cubera og DWS blir hovedeier og tidligere SYSCO-eiere Credo Partners og Ferd blir med videre som eiere også i det nye selskapet.  

– Vi er stolte og fornøyde! Denne fusjonen har vi jobbet lenge med, og vi har virkelig gledet oss til å fortelle det til de ansatte. Nå gjenstår den spennende jobben med å samle to sett med fantastiske medarbeidere til ett selskap, avslutter Ringås.  

Dagfinn Ringås blir CEO for det nye selskapet. Svein Torgersen blir arbeidende styreleder. Det nye selskapet vil ha hovedkontor i Stavanger, over 700 ansatte med mer enn 30 nasjonaliteter lokalisert i åtte land, og vil omsette for rundt 1,4 milliarder kroner i 2021. 
 

 
 
Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund