UPTIME er tildelt stor Havvind ordre

06.07.2021
Gjennom 42 års erfaring har UPTIME etablert en sterk tilstedeværelse både innenfor Olje&Gass og i nyere tid også innenfor Offshore Vind. 
Leveranse til 3 VARD fartøy
Haugesund og Ålesund-baserte Uptime International AS (UPTIME) har signert kontrakter med Vard Singapore for leveranse av tilkomstløsninger til bruk på nybyggene for rederiet North Star Renewables som bygges ved verftet VARD Vung Tau i Vietnam.

Viktig prosjekt
«Vi er veldig stolt, men også ydmyk over å bli valgt som leverandør til et så viktig prosjekt innen Havvind og grønn energi. Spesielt med tanke på fokuset en har hatt på å sikre best mulig og effektiv logistikk i vanskelige værforhold når en designet disse toppmoderne VARD fartøyene. Det har vert en stor laginnsats for å få på plass kontraktene og hele UPTIME teamet gleder seg nå til å komme i gang med leveransene til VARD og deres kunde North Star Renewables», sier Svein Ove Haugen fra Uptime.  

UPTIME leveransen består av 3 komplette tilkomst system for personell og last mellom fartøy og havvind turbin. Hvert system består av en autonom 30m gangvei med kunstig intelligens montert på et heistårn for sikker og best mulig logistikk i utfordrende forhold. En av gangveiene vil også ha en integrert bevegelses kompensert 3D kranfunksjon. Ordren fordrer til umiddelbar oppstart med komplett leveranse for alle 3 fartøy innen to år.

Fartøyene er bestilt av North Star Renewables for bruk i Dogger Bank Havvindpark lokalisert på Britisk side i Nordsjøen. Havvindparken vil bli verdens største av sitt slag med en produksjon på 3,6GW ved ferdigstillelse. Dogger Bank er for tiden under konstruksjon av samarbeidspartnerne Equinor, SSE Renewables og ENI.

«Disse tre fartøyene er spesialutviklet for å ta seg av service og vedlikehold av Dogger Bank Havvindpark. Tilkomst systemet fra UPTIME, med sin høydejusterbare autonome gangvei og korresponderende heissystem er nøkkelen til å kunne oppnå sikker og effektiv logistikk. Vi ser frem til å jobbe sammen med UPTIME under bygging av disse fremtidsorienterte fartøyene for North Star Renewables.» uttaler Sivert Skårn, Administrerende Direktør for Vard Vung Tau skipsverft


 
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund