Vellykket premiere!

22.04.2022
Silvija Seres var dagens hovedattraksjon og tegner til å få en svært god score på evalueringen
Det var duket for nyttige tips og mye inspirasjon på premieren av Tech-dagen
Teknologien er vår venn, og det er bare å henge med så godt du kan – både for å beskytte data, spare tid og penger og oppnå konkurransefortrinn i forhold til konkurrenter. Dette var den samlede essensen i budskapene fra dyktige foredragsholdere om hvordan praktisk teknologi kan tas i bruk i dag.

Teknologien er vår venn så lenge vi bruker den rett – Da kan du bli mer effektiv, skape nye markeder og oppnå konkurransefortrinn i forhold til konkurrenter.

– Koronaen er kanskje den største gaven til distrikts-Norge ever, sa hovedattraksjon for dagen, tech-profil og matematiker Silvija Seres.

Hun innledet sitt foredrag med et blikk på tidligere pandemier og verdenskriser, og hvordan nettopp teknologien gjorde at vaksinen ble klar til bruk bare ett år etter at viruset oppsto, mot de 10 årene det tok før i tiden. (Faktisk var den klar allerede 3 dager etter, kunne Seres fortelle, men den måtte altså gjennom diverse tester for å godkjennes først).

Delte erfaringene fra et dataangrep
Hvem har vel ikke tenkt ‘det skjer ikke meg’, i forhold til å bli utsatt for dataangrep?
Det hadde Rune Kjelsnes i Malermester Emberland alltid tenkt, helt til de ble rammet. Et lyttende publikum fikk en oppvekker når de hørte hvor mye det hadde kostet i tid, penger og helse å komme seg tilbake til normalen igjen.

- E-post er ikke din venn!
Å spare tid og penger var også kjernebudskapet til både Sissel Jacobsen i Appex, da hun fortalte om hvilke teknologiske grep hun gjør for å få sterkere kunderelasjoner, og til Harald Larssen Lønning i det relativt nystartede selskapet Runwell, som ved hjelp av teknologien både forenkler arbeidet og kutter tidligere tidkrevende oppgaver i forbindelse med HMS-arbeid.

Sistenevnte tok også et oppgjør med e-post.

- E-post er ikke din venn!, sa han bestemt fra scenen før han viste til et mangfold av prosjektstyringsverktøy.

Tilbakemeldingene fra deltakerne var gode både i løpet av dagen, på etterarrangementet i strålende solskinn på Brasserie Brakstad, og i evalueringen. Det er nok trygt å si at Tech-dagen har kommet for å bli.

Her kan du se bilder fra dagen. Under ser du et utdrag fra chatten i program-appen.

Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund