-Man gikk ikke alene i Pedersgata da jeg var liten

26.10.2022
Eiendomsutvikler Anders Ohm i Pedersgata Utvikling kommer til ByggArena fredag 11. november for å snakke om utviklingen fra forfall til destinasjon i Pedersgata. 
ByggArena-aktuelle Anders Ohm, også kalt ‘kongen av Pedersgata’, har stått for en rivende utvikling det siste tiåret
Det begynte så smått med kjøp av en sliten bygning i den en gang så flotte handlegata Pedersgata i Stavanger. I 2011 var den nedslitt, og de fleste bygningene råtne. Ohm så imidlertid potensialet i gaten, sentrumsnært som det var.

Bygget ble pusset opp og solgt – med fortjeneste. Etterpå fikk han tilbud om å kjøpe et annet hus i samme gate. Eieren likte hva han hadde gjort og lurte på om han kunne gjøre det samme med hennes. Deretter ballet det på seg. Ohm, som jobbet som siviløkonom i Equinor på den tiden, slo til da et tilbud om sluttpakke kom på bordet i 2013. Siden da har det gått i eiendoms-, nærings- og gateutvikling.

– Da jeg var liten gikk man ikke alene i Pedersgata. De tre siste årene har omsetningen i gaten økt med 50%, og gaten har blitt en destinasjon for mat og drikke for alle aldersgrupper, forteller Ohm.
Han ønsker at Pedersgata skal bli en destinasjon for internasjonale ‘foodies’, med høyt nivå på maten, men med overkommelige priser, unike trehus, god estetikk og belysning. Det er en god oppskrift, mener eiendomsutvikleren.

Ohm har også måttet tåle mye kritikk på sin ferd mot målet, blant annet mener enkelte han altfor lett får dispensasjon fra strenge reguleringsplaner. Dette tar han tilsynelatende med knusende ro.

– Utvikling er bedre enn forfall, uttaler han.

På årets ByggArena, fredag 11. november, deler Anders Ohm sin historie om nettopp utviklingen fra forfall til destinasjon i Pedersgata. Anders Ohm er en av foredragsholderne denne dagen.

Her kan du lese mer om programmet.
Bygg & Anlegg
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund