Vinner lokalt næringsliv frem nok en gang? 

09.02.2023
Tysvær kommune inviterer til dialog om anbud på en halv milliard
 I forbindelse med Tysvær kommunes planlagte helsekvartal inviteres det til dialogmøte 22. februar.

-Her inviteres bedrifter på Haugalandet sammen med resten av landet til å delta for å komme med innspill til hvordan anbudet skal se ut. Nå har dere muligheten til å påvirke og delta i en innovativ anskaffelse, sier Stig Bang-Andersen i Leverandørutviklingsprogrammet til NHO.

Adm. dir i Næringsforeningen Haugalandet, Bernt Jæger, oppfordrer lokale bedrifter til å delta – Han ønsker nemlig en gjentakelse av fjorårets gladsak

- Sist Tysvær inviterte til dialogkonferanse var i forbindelse med utlysningen tilknyttet Frakkagjerd Ungdomsskole. Da vant lokale GL Prosjektservice oppdraget til en verdi av om lag 360 millioner kr. Nå er det potensielt en halv milliard som kan skape ringvirkninger for det lokalt næringslivet, sier han.

LES: Danket ut store, nasjonale aktører

– Det viser seg at det er mulig også på denne type bygg å konkurrere – og vinne – mot de aller største aktørene i landet, uttalte daglig leder i GL Prosjektservice, Terje Lindstrøm.

I økonomiplanen i Tysvær kommune er det satt av en halv milliard helsekvartalet.

-Det skal bli ett godt sted å leve og jobbe i og samtidig at det blir et fremtidsrettet bygg med fokus på kvalitet og bærekraft, heter det i invitasjonen til dialogkonferansen. 
 

Et skikkelig kinderegg for lokalt næringslivStig Bang-Andersen er Innovasjonspådriver i NHOs leverandørutviklingsprogram. 

Bang-Andersen opplever at det er kort vei mellom innkjøpsavdelingene i kommunene og salgsavdelingene i bedriftene – spesielt på Haugalandet. Dialogkonferansen er et godt eksempel. - Vi har tidligere sett at god dialog i forkant, gjør at både misforståelser ryddes av banen tidlig og tar ned konfliktnivået i etterkant. Her må lokale bedrifter gjøre alt de kan for å mobilisere og samarbeide slik at vi kan gjenta suksessen fra sist:

-I tillegg til at dialogen i forkant sørget for at behovet til kommunen og innbyggerne ble dekket på en god måte, førte prosessen til lokal næringsvekst, forklarer han.
Bygg & Anlegg
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund